arrow_drop_up arrow_drop_down

Shockwave therapie is dé behandeling bij chronische spier- en peesklachten 

Wil je snel van je pijnklachten af? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Shockwave therapie in Groningen

Shockwave therapie is zeer effectief bij chronische pees-, spier- en gewrichtspijn. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van shockgolven, die door middel van een behandelkop worden overgedragen aan het lichaam. Wanneer een spier of pees chronisch ontstoken is neemt het herstellend vermogen af. De lichaamseigen cellen raken uitgeput en herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwave wordt gebruikt om het natuurlijke genezingsproces in overbelaste of verkalkende pezen op gang te brengen en te versterken. Shockwavetherapie bevorderd het herstellend vermogen van het lichaam direct op het pijnpunt. In tegenstelling tot traditionele behandelmethodes wordt met shockwavetherapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie.


 • Hielspoor
 • Golferselleboog
 • Jumpers knee
 • Tenniselleboog

Shockwave behandeling

De behandeling begint met een intakegesprek om te horen waar u de meeste pijn ervaart. Daarna wordt een uitgebreid lichamelijk onderzoek verricht om het pijngebied in kaart te brengen. Nadat het probleem is vastgesteld en gebleken is dat shockwave therapie nodig is, wordt het pijnpunt blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna worden met het shockwave behandelpistool de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen.

Shockwave bij specifieke klachten

Shockwave therapie is toepasbaar bij:

 • Chronische elleboogpijn (Tennis- of Golferselleboog) 
 • Pijn net onder de knieschijf (Jumpers knee) 
 • Chronische pijn aan de achillespees (Achillodynie) 
 • Hielpijn, pijn onder de voet (Hielspoor) 
 • Scheenbeenvliesontsteking(MTSS/Shin Splints) 
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (Trigger points) 
 • Andere vormen van tendinitis(Peesontsteking)

Wil je weten wat shockwave therapie voor jouw klachten kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  

Hoe gaat een shockwave behandeling?

We beginnen altijd met een intakegesprek om te horen waar u de meeste pijn ervaart. Daarna doen we een uitgebreid lichamelijk onderzoek om het pijngebied in kaart te brengen. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen.

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:


Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie


Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord.

Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Oefentherapie

Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)

• Massagetherapie

Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen

• Hydrotherapie

Dit is bewegen en oefenen in het water


Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start u met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Klantenervaringen

A. van Eems
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."

G. Kelderhuis

"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
D. Vriesen
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.