Fysiotherapie voor een tennisarm in Groningen

Tennisarm behandelen | Maak vandaag nog een afspraak

Wat is een tennisarm of tenniselleboog?

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, is een ontsteking van de pezen ter hoogte van de elleboog. Deze pezen zorgen voor de strekking van de hand en pols. Een tennisarm wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Dat gebeurt als men telkens dezelfde beweging met de arm, pols of hand maakt. Een tennisarm komt vaak voor bij racketsporten, maar kan ook ontstaan indien u andere handelingen steeds op dezelfde manier uitvoert, bijvoorbeeld schilderen of poetsen. Maar ook een plotselinge grote belasting, bijvoorbeeld zwaar tillen, kan een tennisarm veroorzaken.

Indien u een tennisarm heeft opgelopen kunt u bij Health Centre Groningen terecht. Onze ervaren fysiotherapeuten kunnen u adviseren en begeleiden om op een verantwoorde manier te herstellen van een tennisarm.

Hoe herken ik een tennisarm?

Een tennisarm kunt u herkennen aan pijn aan de buitenkant van uw elleboog. De pijn ontstaat met name wanneer u de elle boog strekt of wanneer u uw polis buigt. De pijn kan uitstralen naar uw bovenarm, schouder, hand of pols. Ook kan er sprake zijn van krachtverlies. Een tennisarm kan middels een eenvoudige test worden bevestigd. Als de pijnklachten optreden als de strekspieren van de pols en hand worden aangespannen. Dit gebeurt onder andere wanneer u iemand een hand geeft of wanneer u iets, bijvoorbeeld een pak melk, met de vingertoppen wilt oppakken.

Wat kan ik doen aan een tennisarm?

De klachten kunnen stoppen als er geen overbelasting meer is, maar vaak houden de klachten lang aan of gaan ze niet vanzelf over. Een arts kan ontstekingsremmers voorschrijven, maar meestal komen de klachten dan na een tijdje weer terug. Bij het aanhouden van klachten is het verstandig om naar de fysiotherapeut te gaan.

Daar kunnen wij u bij Health Centre Groningen mee helpen. Nadat de oorzaak is vastgesteld door middel van een intakegesprek en onderzoek, wordt er met u een behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeuten kunnen u advies geven over hoe u op de juiste manier kunt bewegen. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat u minder snel nieuwe klachten krijgt.

Eindelijk van uw tennisarm afkomen? Het is mogelijk.

Tennisarm klachten

 • Overbelasting
 • Pijn bij opstaan
 • Goede behandeling is mogelijk

Tennisarm behandelen

 • Pijn bij rust
 • Arm doet pijn maar is niet dik
 • Goede behandeling mogelijk!

Resultaat gericht

 • Ervaren fysiotherapeuten
 • Verschillende specialisaties
 • Klantscore 9,8!

De behandeling van enkelklachten bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

Oefentherapie

This unit makes a perfect suit for a USP. In this area you have room for a description

Stabilisatieoefeningen

This unit makes a perfect suit for a USP. In this area you have room for a description

Houdingsadviezen

This unit makes a perfect suit for a USP. In this area you have room for a description

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:


Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie


Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord.

Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Oefentherapie

Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)

• Massagetherapie

Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen

• Hydrotherapie

Dit is bewegen en oefenen in het water


Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start u met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Klantenervaringen

A. van Eems
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."

G. Kelderhuis

"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
D. Vriesen
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.