Fysiotherapie Groningen voor sportblessures 

Sportblessure behandelen | Maak vandaag nog een afspraak

Fysiotherapie voor sportblessures in Groningen

Sporten is goed voor iedereen, maar soms kan sporten leiden tot verschillende sportblessures. Indien u een sportblessure heeft opgelopen kunt u bij Health Centre Groningen terecht. Onze ervaren fysiotherapeuten kunnen u adviseren en begeleiden bij een opgelopen sportblessure.

Wat is een sportblessure?

Bij het sporten gebruiken we onze spieren, gewrichten, pezen en botten. Door het sporten worden spieren dikker, gewrichten soepeler en pezen en botten steviger. Maar door een verkeerde trainingsmethode, slechte voorbereiding, slechte warming up en of cooling down, slecht materiaal, verkeerd schoeisel of onvoldoende conditie kan het wel eens mis gaan. Een verrekte spier, een kanteling van het gewricht, een gescheurde pees en som zelfs een botbreuk. Als dit gebeurt spreken we van een sportblessure.

Wat zijn de meest voorkomende sportblessures?

Een aantal sportblessures komen vaker voor dan andere. Dit heeft uiteraard ook veel te maken met welke sport wordt beoefend. De meeste blessures komen voor aan enkels, knieën, polsen of handen. Blessures die wij vaak tegenkomen zijn:

 • Verzwikte enkel
 • Zweepslag (zowel in de kuit als aan de achterkant van het bovenbeen)
 • Gescheurde meniscus
 • Gescheurde kruisbanden
 • Scheenbeenblessure
 • Tennisarm
 • Liesblessure
 • Schouderblessure

Sportblessures kunnen plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door een val, botsing, klap of een verkeerde beweging. Dit kan een zwelling, verstuiking, scheuring of botbreuk veroorzaken. Sommige sportblessures ontstaan echter geleidelijk, bijvoorbeeld door herhaaldelijk verkeerd te bewegen. Hierdoor kunnen spieren en pezen overbelast raken. Maar ook leeftijd, lichaamsbouw of een slechte houding kunnen sportblessures veroorzaken.

Eindelijk van uw sportblessure afkomen? Het is mogelijk.

Knieklachten

 • Overbelasting
 • Pijn bij opstaan
 • Goede behandeling is mogelijk

Enkelklachten

 • Pijn bij rust
 • Enkel doet pijn maar is niet dik
 • Goede behandeling mogelijk!

Resultaat gericht

 • Ervaren fysiotherapeuten
 • Verschillende specialisaties
 • Klantscore 9,8!

Wat kan ik doen aan een sportblessure?

Allereerst is het belangrijk om de tijd te nemen voor genezing. Dat kan betekenen dat u moet rusten, maar het kan ook juist belangrijk zijn om te bewegen. Ga in ieder geval niet na een periode van rust te veel en te fanatiek sporten. Het is belangrijk om het sporten op een goede manier op te bouwen.

Voor veel blessures wordt fysiotherapie aangeraden. Daar kunnen wij u bij Health Centre Groningen mee helpen. Nadat de oorzaak is vastgesteld door middel van een intakegesprek en onderzoek, wordt er met u een behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeuten kunnen u advies geven over hoe u op de juiste manier kunt bewegen en sporten. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat u minder snel nieuwe klachten krijgt.

De behandeling van enkelklachten bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

Oefentherapie

Stabilisatieoefeningen

Houdingsadviezen

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:


Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie


Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord. Hiernaast zijn wij ook aangesloten bij het Schoudernet. Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Oefentherapie

Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)

• Massagetherapie

Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen

• Hydrotherapie

Dit is bewegen en oefenen in het water


Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start u met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Maak kennis met ons team

This is a Quote!
Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.
Evert Bron
Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.
Jur Bron 
Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie en zwangerschapsbegeleiding. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit en Hydrotherapie.
Mieke Bron – du Bois
Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.
Marit Borstlap

Klantenervaringen

A. van Eems
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."

G. Kelderhuis

"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
D. Vriesen
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.