Fysiotherapie in Groningen voor Schouderklachten

Schouderklachten behandelen | Maak vandaag nog een afspraak

Oorzaken van schouderklachten

De schouder is het meest beweeglijke gewricht in ons lichaam, het kan in veel verschillende richtingen bewegen. De schouder wordt bijeen gehouden door een kapsel en banden. Indien u last heeft van schouderklachten ervaart u meestal een zeurende pijn of stijfheid rond het schoudergewricht. U kunt pijn hebben als u uw bovenarm beweegt, maar ook als u hem stil houdt. De pijn straalt soms uit naar de schouderbanden, de nek, de elle boog of de vingers. Dit zorgt soms voor minder kracht of tintelingen in de armen en handen. Ook hoofdpijn, migraine en duizeligheid komen vaak voort uit schouderklachten. In de meeste gevallen worden schouderklachten niet veroorzaakt door een ernstige aandoening. Bij twijfel adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw huisarts.

  • overbelasting van de schouder
  • stress
  • een val
  • nekklachten
  • een slechte houding
  • een plotselinge verkeerde beweging
  • overgewicht

Schouderklachten kunnen erg pijnlijk zijn 

Aangezien schouderklachten pijnlijk zijn, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Er zijn verschillende manieren waarop u dat kunt proberen. Een warme douche of een warmtezak of kruik kan de spieren ontspannen en daarmee de pijn verlichten.

Ondanks de pijn is het belangrijk om zoveel mogelijk de dagelijkse bezigheden te blijven uitvoeren. Door de schouder te ontzien bestaat het risico dat de schouder vast gaat zitten. Dit wordt ook wel “Frozen Shoulder” genoemd. Uiteraard dient u zware belasting en bewegingen wel te vermijden.

Mocht u een snelle oplossing nodig hebben om bijvoorbeeld te kunnen werken dan kunt u ervoor kiezen om pijnstillers te nemen. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing waarmee het probleem niet wordt opgelost.

Wat kan ik doen aan schouderklachten?

Indien u al langere tijd last heeft van schouderklachten is het raadzaam om hier iets aan te doen. Om schouderklachten te behandelen, maar ook om te voorkomen dat ze terugkomen, is het trainen van stabiliteit, kracht en een juiste lichaamshouding erg belangrijk.

Nadat de oorzaak is vastgesteld door middel van een intakegesprek en onderzoek, wordt er met u een behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeuten kunnen u advies geven over hoe u op de juiste manier kunt bewegen en sporten. Hiermee kunt u uw schouder sterker en soepeler maken. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat u minder snel nieuwe klachten krijgt.

De behandeling van schouderklachten bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

  • oefentherapie
  • stabilisatie oefeningen van de schouderspieren
  • houdingsadviezen
  • ergonomische adviezen

Eindelijk van uw schouderklachten afkomen? Het is mogelijk.

Schouderklachten

  • Overbelasting
  • Pijn tijdens het slapen
  • Goede behandeling is mogelijk

Schouder behandelen

  • Pijn bij rust
  • Schouder doet pijn maar is niet dik
  • Goede behandeling mogelijk!

Resultaat gericht

  • Ervaren fysiotherapeuten
  • Verschillende specialisaties
  • Klantscore 9,8!

De behandeling van schouderklachten bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

Oefentherapie

Stabilisatieoefeningen

Houdingsadviezen

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:


Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie


Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

  • Persoonlijke aandacht
  • Verschillende specialisaties en expertises
  • Ongedwongen sfeer
  • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
  • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord. Hiernaast zijn wij ook aangesloten bij het Schoudernet. 
Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Oefentherapie

Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)

• Massagetherapie

Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen

• Hydrotherapie

Dit is bewegen en oefenen in het water


Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start u met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Maak kennis met ons team

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.Evert Bron
Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.
Jur Bron 
Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie en zwangerschapsbegeleiding. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit en Hydrotherapie.
Mieke Bron – du Bois
Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.
Marit Borstlap

Klantenervaringen

A. van Eems
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."

G. Kelderhuis

"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
D. Vriesen
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.