Fysiotherapie voor knieklachten in Groningen

Knie behandelen | Maak vandaag nog een afspraak

Oorzaken van knieklachten

De knie is het gewricht dat het bovenbeen met het onderbeen verbindt. Bij de knie zitten botten, zenuwen, spieren en banden. Het is een kwetsbaar onderdeel van het lichaam die voor verschillende klachten kan zorgen. Knieklachten kunnen acuut ontstaan, door bijvoorbeeld een verstapping, verdraaiing of ongeluk. Maar ook zonder een duidelijk aanwijsbare reden kunt u knieklachten krijgen.

Een aantal oorzaken van knieklachten:

 • Een plotselinge verkeerde beweging
 • Overbelasting / te zwaar tillen
 • Een verkeerde houding
 • Een val
 • Slijtage
 • Overgewicht

Hoe herken ik knieklachten?

De knie kan op verschillende plaatsen pijn veroorzaken. Knieklachten kunnen aan de buitenkant, zijkant en binnenkant van de knie worden gevoeld. De knie is pijnlijk en kan dikker worden. Bewegen zal vaak ook pijnlijk zijn en bij aanhoudende klachten kan ook in rust pijn worden ervaren.

Kenmerken van knieklachten zijn:


 • Zwelling
 • Stijfheid
 • Knarsende geluiden
 • Instabiliteit
 • Het niet kunnen buigen of strekken van de knie

Heeft u last van knieklachten dan is het belangrijk om een juiste diagnose vast te laten stellen, omdat er zoveel verschillende aandoeningen zijn die knieklachten kunnen veroorzaken. Wij adviseren u derhalve om met aanhoudende knieklachten naar uw huisarts te gaan.

Wat kan ik doen aan knieklachten?

De knieklachten kunnen stoppen als er geen overbelasting meer is, maar vaak houden de knieklachten lang aan of gaan ze niet vanzelf over. In sommige gevallen kan een knieoperatie onvermijdelijk zijn, maar meestal is het probleem op te lossen met behulp van oefeningen en fysiotherapie.

Daar kunnen wij u bij Health Centre Groningen mee helpen. Nadat de oorzaak is vastgesteld door middel van een intakegesprek en onderzoek, wordt er met u een behandelplan opgesteld. Onze fysiotherapeuten kunnen u advies geven over hoe u op de juiste manier kunt bewegen. Dit bevordert het herstel en zorgt ervoor dat u minder snel nieuwe klachten krijgt. Wij werken samen met u aan een oplossing om van uw knieklachten af te komen.

Eindelijk van uw knieklachten afkomen? Het is mogelijk.

Knieklachten

 • Overbelasting
 • Pijn bij opstaan
 • Goede behandeling is mogelijk

Knie behandelen

 • Pijn bij rust
 • Knie doet pijn maar is niet dik
 • Goede behandeling mogelijk!

Resultaat gericht

 • Ervaren fysiotherapeuten
 • Verschillende specialisaties
 • Klantscore 9,8!

De behandeling van enkelklachten bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

Oefentherapie

Stabilisatieoefeningen

Houdingsadviezen

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:


Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie


Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

 • Persoonlijke aandacht
 • Verschillende specialisaties en expertises
 • Ongedwongen sfeer
 • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
 • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord.

Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

• Oefentherapie

Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)

• Massagetherapie

Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen

• Hydrotherapie

Dit is bewegen en oefenen in het water


Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start u met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Maak kennis met ons team

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie. 


Evert Bron
Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie voor myofasciale triggerpoint behandeling d.m.v. Dry needling. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.
Jur Bron 
Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie en zwangerschapsbegeleiding. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit en Hydrotherapie.
Mieke Bron – du Bois
Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.
Marit Borstlap

Klantenervaringen

A. van Eems
"Na jaren terugkerende spanningshoofdpijn eindelijk iets gevonden wat werkt! Na de behandeling merk je meteen het verschil."

G. Kelderhuis

"Na een nare val ging traplopen erg moeizaam. Daarom toch maar naar de fysiotherapeut gegaan. Ze hebben mij enorm geholpen en ik heb nu minder pijn. Bedankt heren, ik kan de trap weer op!"
D. Vriesen
"Door de pijn in mijn rug kon ik 's nachts slecht slapen. Een paar behandelingen later en ik slaap als een baby. Echt een aanrader!"

Neem direct contact met ons op

Ons team bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn eigen expertise. Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness, groepstrainingen en personal training en diëtetiek. Plan direct een afspraak online of bel ons.